Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/drrevfal/public_html/includes/functions.php on line 4
Dr. Révfalvi Ügyvédi Iroda

Ingatlanjog

A jog nem művészet, hanem tudomány. Egy törvény sosem lesz szép, legfeljebb indokolt és megalapozott. Mindenkinek vannak jogai, és egy kicsit vagy egy kicsit jobban mindenki tudja is őket érvényesíteni, mert egy kicsit vagy egy kicsit jobban mindenki ért hozzá. A kérdés, hogy mik az Ön céljai, és a lehetőségeit milyen mértékben akarja kihasználni.

Vegyük példának a mozgást. Ha a szomszédba akar átmenni, akkor oda valószínűleg gyalog fog menni. Tud járni, tudja, hogy a saját ajtaját ki tudja nyitni, mert ahhoz van kulcsa. Tudja, hogy a szomszédhoz már nincs kulcsa, de valószínűleg a szomszéd be fogja engedni. A városon belül is lehet gyalogosan vagy például biciklivel is közlekedni. Ha a bicikli elromlik, általában házilag megjavítható. Ezek nem igényelnek felkészülést. Ha viszont el szeretne jutni mondjuk Rómába (mert ugye minden út oda vezet), és autóval menne, akkor az utazás előtt az autó felkészítését szerelőre bízza, vagy az interneten rákeres, és felkészíti az autót Ön házilag?! (műszaki, útdíjak, üzemanyag, szervíz). És ha a legmagasabb hegyet akarja meghódítani, akkor vesz egy melegebb kesztyűt és felkészülés nélkül nekivág, vagy edz előtte és igyekszik mindenre előre felkészülni?!

Hasonlóan: egy könyv vásárlása a könyvesboltban jogilag olyan, mint egy séta a szomszédhoz. Adásvétel, ami nem igényel felkészülést, nincs szüksége ügyvédre az ügylethez. Egy ingatlan-adásvétel viszont már egy római autóút. Ha nem indul felkészülten, akkor nem biztos, hogy úgy ér oda, ahogy szeretne. Egy ingatlan-adásvételre az internetről felkészülni olyan, mintha a Himaláját szeretné egyedül megmászni úgy, hogy egy dolgot tud (a Himalája blogról): szüksége lesz kesztyűre is az oxigénpalack mellett. Ez viszont kevés, mert igazából a legfontosabb dolog, amire szüksége van az egy jó és tapasztalt vezető, aki elmondja, hogy hogyan készüljön fel, mi legyen Önnél, és a kérdéses helyzetekben megadja a választ, mert ismeri az utat. Az ingatlan-közvetítő az, aki az utat szervezi, de a hegyen Önt már nem kíséri át, mert nem az a dolga. A nehezén az ügyvéd fogja átvezetni, ezért célszerű már a tervezéskor kapcsolatba lépni vele, hogy az első lépések is biztosak legyenek. Ingatlanügyekben ügyvédre szüksége lesz, és ha biztosra akar menni, akkor már az előkészületeknél (hirdetés feladása előtt, illetve az első ingatlan-látogatás előtt) ügyvédhez fordul. A tervezéssel és felkészüléssel szinte minden lehetséges probléma kezelhető előre.

Az ügyvédi tanács nem luxus

Hozzon megalapozott döntést! Vagyonát úgy tudja a legjobban megvédeni, ha az ingatlan-ügyletére felkészül; ügyvéddel. Sok csapdát rejt az út az igényei szerinti ingatlan keresgetése és birtokbavétele között, illetve eladása során, ami ügyvédi közreműködéssel elkerülhető. Ne kockáztasson. Vegye fel velünk a kapcsolatot, menjen biztosra!


KIEMELT INGATLAN AJÁNLATOK

Bemutatkozás - ügyvédi ars poetica

Pannonhalmán érettségiztem a bencéseknél. Várszegi Asztrik atya volt a főapát már akkor is, aki a gimánziumban szinte mindenkit ismert, sokunkat név szerint is. 1999-ben érettségi után az "utolsó" hazautazás előtt a Bazilika előtti kerengőben találkoztunk, és behívott magához a főapáti irodába egy pár szóra. Ezt mondta nekem: 

"Gergely fiacskám, két tanítással bocsátalak el ebből az iskolából, amit ha megfogadsz, akkor ezek meg fogják könnyíteni az élet dolgait számodra. Az első az, hogy amikor valamit meg kell oldanod, akkor legelőször azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy "Mi a probléma?" Amíg erre a kérdésre nem tudod a választ, addig ne kezdj el cselekedni, mert olyankor az is előfordulhat, hogy nem a problémát oldod meg. A másik pedig ez: Ne dőlj be minden Szirén-hangnak!"

Amikor az ügyvédi hivatást választottam, akkor az életem annak szenteltem, hogy segítsek másoknak a jogérvényesítésben és a jogkeresésben. A mai napig, minden egyes megbízásomnál (sokszor hangosan is) ezzel a kérdéssel kezdek: Mi a probléma? Mi az a tényleges probléma, amit meg akarunk oldani?

Önnek miben segíthetek?